Terveydenhuollon laadun ja potilasturvallisuuden erityispätevyys lääkärille ja hammaslääkärille

24.1.2023

Lääkäreillä ja hammaslääkäreillä on mahdollisuus hakea terveydenhuollon laadun ja potilasturvallisuuden erityispätevyyttä

Kyseessä on Lääkäriliiton ja Hammaslääkäriliiton hallinnoima erityispätevyys. Erityispätevyystoimikunnan taustaorganisaatioina toimivat SPTY:n Lääkärijaos ja Terveydenhuollon hallinto- ja johtajalääkärien alaosasto.

Erityispätevyyden päämääränä on parantaa terveydenhuollon laatua ja potilasturvallisuutta lisäämällä lääkärien ja hammaslääkärien kiinnostusta, aktiivisuutta, osaamista, verkostoitumista ja yhteydenpitoa, koulutusta ja tutkimusta alalla.

Lääkärit ja hammaslääkärit voivat ilmoittautua koulutusohjelmaan, jonka suoritettuaan he voivat hakea erityispätevyyttä. Lääkäriliitto ja Hammaslääkäriliitto myöntävät toimikunnan esityksen pohjalta erityispätevyyden.

Siirtymäajan puitteissa (29.4.2024 asti) voidaan erityispätevyys myöntää poikkeusmenettelyllä lääkäreille ja hammaslääkäreille, joilla on jo riittävä perehtyneisyys sekä kiistaton osoitus pitkäaikaisesta ja aktiivisesta laatu- ja potilasturvallisuustyöstä.

Lue lisää erityispätevyydestä, sen vaatimuksista ja arvioinnista sekä siitä kuinka haet pätevyyttä tai lähdet kouluttautumaan  hankkiaksesi pätevyyden: Terveydenhuollon laadun ja potilasturvallisuuden erityispätevyys

Lisätietoa erityispätevyystoimikunnalta:

Auvo Rauhala, puheenjohtaja (auvo.rauhala(at)ovph.fi)

Jarmo Koski, varapuheenjohtaja (jarmo.koski(at)essote.fi)

Maiju Welling sihteeri (maiju.welling(at)vakuutuskeskus.fi)