PEDA-Safety asiakas- ja potilasturvallisuuden digitaalinen koulutuskokonaisuus on saatavilla Potilas- ja asiakasturvallisuusyhdistyksen verkkosivuilla 1.12.23 alkaen!

28.11.2023

Pysyvä linkki löytyy Ammattilaiset/Koulutuslinkit-sivultamme. 

Koulutuskokonaisuuden löydät 1.12. alkaen myös suoraan osoitteesta: https://mooc.lab.fi/. Koulutusalustalle päästäksesi sinun tulee rekisteröityä käyttäjäksi Lab Moociin. Rekisteröitymiseen tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen. Rekisteröityminen vaaditaan, koska koulutuksen lopuksi ohjelma antaa suorittajalle todistuksen.

PEDA-Safety asiakas- ja potilasturvallisuus koulutuskokonaisuus suoritetaan verkossa aikaan ja paikkaan sitomatta. Koulutuskokonaisuus soveltuu niin sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille kuin opiskelijoille. Kokonaisuus sisältää kahdeksan (8) eri osiota, joiden kesto on 15-40 minuuttia. Koulutus voidaan suorittaa pienissä osissa (mikroina) ja käytössä oleva Mooc pohja muistaa mihin kohtaan koulutusmateriaalia jäädään, vaikka suorittaminen olisi jäänyt kesken. Koulutuskokonaisuuden kesto on yhteensä noin 4 tuntia.

Koulutuskokonaisuus sisältää luettavan materiaalin lisäksi lyhyitä animaatioita ja asiantuntijaluentoja (asiantuntijaluennot ovat lopussa myös erikseen katsottavissa). Koulutuskokonaisuudesta löytyy myös infograafeja, jotka ovat tulostettavissa A4 koossa työyksikön / koulutusorganisaation seinälle (tulostettavat versiot yksittäisen osion lopussa). Koulutuskokonaisuus on ilmainen.

Koulutuskokonaisuus on tuotettu ESR-rahoitteisena hankkeena LAB-ammattikorkeakoulun toimesta. Potilas- ja asiakasturvallisuusyhdistyksen edustaja on ollut mukana hankkeen ohjausryhmässä. Koulutuskokonaisuuden sisältö on tarkastettu asiantuntijoiden toimesta. Koulutuskokonaisuus pilotoitiin Etelä-Karjalan ja Päijät-Hämeen alueiden sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilla ja opiskelijoilla.

Hankkeen esittelyvideossa esitellään koulutuksen sisältöä ja pilotointiin osallistuneen organisaation potilasturvallisuuskoordinaattori kertoo kokemuksia koulutuskokonaisuudesta.